Ansys startup errors

  • 94 Views
  • Last Post 21 October 2018
  • Topic Is Solved
david.ryvol posted this 17 October 2018

Hi there,

I just downloaded and installed Ansys student software on my laptop. I always get like 50 of these errors when I run Workbench 19.2., then app is empty, cannot even create new project.

I did everything as described on websites, same procedure as many of my collegues, but for them everything works. I tried reinstall, redownload, nothing helps.

Any ideas?

Thanks, best regards,

David

Order By: Standard | Newest | Votes
kkanade posted this 17 October 2018

Moving to installation category for better response. 

Regards,

Keyur

jcallery posted this 17 October 2018

Hi David,

Can you look in the c:\program files\ansys inc\install.log and install.err files for any errors?

If there are, can you please post screenshot of those errors?

Additionally can you verify that your username doesn't have any "special" characters in it?  If it does, can you try changing your username and see if that helps?

 

Thank you,

Jake

tsiriaks posted this 17 October 2018

I just realize that there are two threads for this.

I've just replied on this thread

https://studentcommunity.ansys.com/thread/19-1-error-message-when-opening-workbench/

#########################

Hi david.ryvol,

Don't install software under your unzipped folder. If possible, just install it to the default directory, C:\Program Files\ANSYS Inc\ANSYS Student.

Thank you,

 

Win

#########################

Let's continue to work on this issue here.

Thanks,

Win

david.ryvol posted this 19 October 2018

I got no errors during installation and unless a "space" is special character, then I have no special characters in my username

tsiriaks posted this 19 October 2018

Can you try changing the default language of your Windows to English ?

Thanks,

Win

david.ryvol posted this 21 October 2018

I can not, it only allows me Czech languge

david.ryvol posted this 21 October 2018

OK I managed to change language to english, deleted special character from my PC name and installed it to unzipped instalation folder...

Not sure which of this helped or if all of this needs to be done together, but it works now, thanks

Close