Explicit dynamics solver doesn't solve any further after completing the pre solver setup.

  • 38 Views
  • Last Post 01 August 2019
GopinathV posted this 05 May 2019

Hello,

I am attempting to simulate the tension test for aluminium alloy using explicit dynamics. I was able to set it up at first and run the solution. Unfortunately, the estimated simulation time initially shown was 46 hrs, and kept increasing to like 116 hrs and my PC got hanged. Hence i had to force shut it down and restarted it again and Coarsened the meshed elements and tried to solve it again. The solver just completed the pre solver setup and did not proceed any further (see the screenshot below for reference)

What could be the possible reason for this? Please help me with this.

NOTE: I was able to run the solution at first (not successfully though), but after that it never ran beyond the pre solver setup completion point even for a new explicit dynamics simulation.

Order By: Standard | Newest | Votes
GopinathV posted this 09 May 2019

I doubt that the AUTODYN solver license is NOT being received because i force shut down the system previously, hence the solver is not able to proceed by not acquiring the license. Correct me if i am wrong and please direct me to solving the simulation successfully

LucaS posted this 31 July 2019

Good evening, I have your same problem, did you solve it?

Thank you in advance for your reply

GopinathV posted this 01 August 2019

No i couldnt rectify the problem. So i switched to LS DYNA and proceeded with it. FYI my explicit dynamics solver still couldnt solve any single problem

Close