Issue to create a Blend of 2.0 mm only - and the Ansys 19.0 does not want to accpet it, although

  • 16 Views
  • Last Post 1 weeks ago
  • Topic Is Solved
Georgiro posted this 2 weeks ago

Issue to create a Blend of 2.0 mm only - and the Ansys 19.0 does not want to accpet it, although the rest of the 90 ° is fine. So what kind of problem can this be? I have no idea. See the pictures below.

Order By: Standard | Newest | Votes
Georgiro posted this 2 weeks ago

 At least you could make me to understand this problem, e. g. to tell me what kind of issue I can have here? Thanks

peteroznewman posted this 2 weeks ago

As kkanade said in the other thread, "please try to create round for all edges in that loop in one go".

What that means is to delete all the blends that you have, and make one new blend but select all the edges in the outside loop of the face in a single blend.

If this solves your problem, click Is Solution and close this discussion.

Georgiro posted this 2 weeks ago

Ok, I will try it. So what you say is to delete the blends (all of them) and later on to try it to do it again. But what is the outside loop for the one around the parts of the holes of the bolts? The 6 parts on the whole piece? Ok, I will try it and let you know the details. Thanks Jiri

Georgiro posted this 2 weeks ago

So I tried it and it does not do anything else, basically the same problem as you can see in the picture below. Again it has many of features without making the blend at all.

Georgiro posted this 2 weeks ago

And I tried it with first bleding done on the bolt wall of the structure and also first done on the blending of the 90 deg edges...but nothing was successfull. Unfortunately - but it should be basics at least for me...

 

Georgiro posted this 2 weeks ago

It there any other way how to do this geometry rounded? Thanks Jiri

Georgiro posted this 1 weeks ago

It is not WORKING AT ALL, so what to do into create the rounded shape?

peteroznewman posted this 1 weeks ago

Jiri, please show a snapshot of:

(1) the part with no blends

(2) the 17 edges selected on the part with no blends during the blend feature creation

(3) the result after you click Generate

Make sure to show the Outline tree and the geometry.

I'm not sure you understood before that when we say pick all the edges, that you have to get all 17. I believe you missed edge #12

 

Georgiro posted this 1 weeks ago

Ok, I will do it, but I am not sure if this will be possible to change it, but I tried to make the blend just on the made pice /basically absolutely similar/ and it went OK, so I am not sure what mistake I have made...

Georgiro posted this 1 weeks ago

Georgiro posted this 1 weeks ago

This including the small part you mentined. On the top of the part on the picture.

Georgiro posted this 1 weeks ago

And now I am totally confused, because as you say, it now is fine, it is not possible that now I do not have any problem. You are the most amazing person! Thanks a lot!

Georgiro posted this 1 weeks ago

I will start to be more in details, I was just doing what I did not know!!!

peteroznewman posted this 1 weeks ago

Great!  Please mark the post that answered your question with Is Solution to close this discussion.  Open a New Discussion for a new question.

Georgiro posted this 1 weeks ago

Yes, I will do it, no worries.

Thanks

Close