time statistics

  • 28 Views
  • Last Post 08 March 2019
yehiaismail posted this 06 March 2019

I ran an unsteady simulation and I checked the box  for data sampling for time statistics then after some days I ran the same simulation but I unchecked the box for data sampling for time statistics but still it time averages the flow and it fills up my storage and I do not need that so why does it etract time averaged profiles although I unchecked the box for data sampling for time statistics?Any help is appreciated 

Order By: Standard | Newest | Votes
abenhadj posted this 06 March 2019

Are you sure you have done that? Are the statistics related to the old sampled data? Which Release? Is this reproducible on simple case?

Best regards,

Amine

yehiaismail posted this 06 March 2019

No the statistics are for the new case,ansys 19.2,I am modelling turbulent pulsed jet flows

abenhadj posted this 06 March 2019

Again might that the statistics are the ones related to the sampled data (before you unchecked that box). Anyway: Is this reproducible on simple case?

Best regards,

Amine

yehiaismail posted this 06 March 2019

Do you mean the simple scheme?if you mean that then yes I was using simple scheme

abenhadj posted this 06 March 2019

No: simple from simplicity... a dummy coarse case.

Best regards,

Amine

yehiaismail posted this 06 March 2019

No it is produced from a very fine mesh actually

 

abenhadj posted this 06 March 2019

In other words: Create a new case like pipe and try to reprdouce the issue

Best regards,

Amine

kkanade posted this 07 March 2019

after you run the simulation, did you see that data sampling is OFF or ON. 

try to use TUI if possible to switch it OFF before run. 

we have not come across such defect. so this might be a user error. 

yehiaismail posted this 07 March 2019

Yeah I am sure that data sampling is off before and during the run

rwoolhou posted this 08 March 2019

Also check what monitors you've got set up: those may be responsible. 

yehiaismail posted this 08 March 2019

i am setting monitors for area weighted average of axial veocity vs time at specific points.Could this be a possible reason?Should I delete them

 

Close